Els cursos de llengua estrangera

Recomano que, mentre llegiu l’entrada, escolteu aquesta cançó que és d’allò més relaxant i que forma part de la banda sonora de la pel·lícula The Last of the Mohicans, la qual mencionaré més endavant.

Una de les tasques que més van dominar als cursos d’anglès de l’ESO eren les funcions comunicatives. Dic a l’ESO, perquè a Batxillerat, sobretot durant a segon, les classes eren bàsicament preparatòries per a la Selectivitat i, per tant, les activitats comunicatives orals eren pràcticament inexistents. A l’ESO, per exemple, amb la Sònia –recordo que ja he parlat molt d’ella a algunes entrades anterior-, sovint havíem de fer presentacions orals amb el Powerpoint com a suport. En aquestes presentacions no només eren protagonistes les persones que presentaven, sinó que els oients havien d’intervenir-hi amb preguntes i opinions.

Tot i haver gaudit de tècniques bastant innovadores per a aprendre l’anglès (per exemple, la que mostraré tot seguit), no recordo haver experimentat tasques realment comunicatives. Tot i així, haig de dir que me n’alegro, ja que no sóc una persona amb gaires dots teatrals –recordo que escenificar una obra de teatre és un clàssic en aquest camp.

Tal com la mateixa professora que vaig tenir a l’ESO ha comentat en una entrada anterior, els alumnes d’ESO de l’institut Alexandre Deulofeu vàrem patir els seus primers experiments en la creació de pàgines web HTML amb Dreamweaver (exemple del seu ús a la foto). Ho vam fer sobre la pel·lícula The Last of the Mohicans.

Va ser a les classes d’anglès de la Primària on vaig aprendre bàsicament amb la gramàtica tradicional, les estructures sintàctiques i els centres d’interès. Tot i que les primeres coses que vaig aprendre de l’anglès van ser hello and my name is Albert, així com altres estructures per a la comunicació oral, més endavant, el fil conductor van ser sobretot els estudis gramaticals. Els centres d’interès hi eren presents molt sovint, els quals trobo molt encertats per a estudiar, per exemple, les preposicions. Recordo un clàssic: quan vam estudiar la casa i les seves parts, de manera consecutiva vàrem aprendre les preposicions. Considero que fer-ho així és molt útil i molt efectiu.

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari